Jij & Olie Jij & Olie
Jij & Olie essentiële oliën van doTERRA

essentiële oliën van doTERRA

“Wat een fantastische ervaring, ik merk dat mijn hoofd helemaal helder wordt!” of “Hè, ik voel me ineens veel rustiger, net alsof de stress een beetje wegtrekt.” Dit zijn zomaar een aantal reacties van mensen die ik krijg na een eerste ervaring met de oliën. Meteen het gevoel hebben dat de olie iets met je doet en je ondersteunt, is de mooiste ervaring.

Overal over de hele wereld wordt de olie gewonnen. Daar waar de voorwaarden het best zijn (temperatuur, klimaat, vruchtbare grond etc.) om een olie te maken, gaat doTERRA een commitment aan met de boeren. Door destillatie of persing wordt het planten- en bloemenmateriaal op het juiste moment tot olie verwerkt.

Etherische oliën van doTERRA worden uit plantenmateriaal gewonnen, zijn zeer geconcentreerd (50 tot 70% krachtiger dan kruiden) en bestaan uit zeer kleine moleculen. Etherische oliën werden vroeger gebruikt vanwege de medicinale/geneeskrachtige werking en therapeutische krachten.

Jij & Olie de oliën worden gewonnen

de oliën worden gewonnen

De oliën worden gewonnen uit het deel van de plant: bloem, wortels, bladeren, vrucht, schors, hout of hars van de plant. Sommige oliën worden gewonnen door persing en andere oliën worden gedestilleerd.

Het werken met etherische oliën, ook wel essentiële- of aromatische olie genoemd, worden steeds meer toegepast door zorgverleners. Wetenschappelijke studies en trends laten zien dat essentiële oliën steeds meer worden ingezet in de gezondheidszorg. Een diffuser met b.v. wildorange geeft een blij en opgewekt gevoel.

Oliën van doTERRA zijn 100% natuurlijke oliën. De oliën zijn topisch in te zetten (aanbrengen op je huid), veel oliën kun je innemen, maar je kunt ze ook in een diffuser gebruiken. Tevens kunnen oliën in de voeding worden gebruikt. Citrusoliën doen het zeer goed in salades b.v. Wanneer de oliën in koude gerechten worden gebruikt, blijven de oliën krachtiger van smaak.

Jij & Olie de geur speelt een belangrijke rol

de geur speelt een belangrijke rol

De geur speelt een belangrijke rol en we zijn via ons limbische systeem verbonden met emoties en herinneringen. Geur kan eveneens een rol spelen bij spirituele processen. De oliën kunnen b.v. ingezet worden bij mindfulness en yogatrainingen. Omdat de oliën zeer goed topisch (op de huid) te gebruiken zijn, zijn de oliën ook zeer geschikt voor massages. Alle oliën zijn desinfecterend en opname wordt vergroot door warmte. De oliën zijn te verdunnen met een kokosolie die gemakkelijk smeerbaar is, fijn van molecuul en daardoor gemakkelijk wordt opgenomen door de huid.

Heb je een vraag over een olie of wil je er meer van weten, maak dan vrijblijvend afspraak met mij en dan help ik je verder.

Wanneer je meteen oliën wilt bestellen, kan dat via onderstaande link. Via deze link kom je op mijn doTERRAwebsite om de heerlijke oliën en producten van doTERRA te bekijken en eventueel (los) te bestellen.

Wil je meteen de oliën bestellen, ga dan naar mijn doTERRA website.

Wil je 25% korting op je oliën dan kan dat d.m.v. een kortingsaccount. Je krijgt korting op oliën en producten. Wil je meer weten hierover, ga dan naar de contactpagina en laat een bericht achter.

“Waarom doTERRA essentiële oliën?”, wordt in onderstaand filmpje meer dan duidelijk.

Veel kijkplezier.

 

Jij & Olie de 10 basisoliën

de 10 basisoliën

De 10 basisoliën van doTERRA zijn een prachtige start om met de oliën kennis te maken. Met deze 10 oliën kun je jouw huis tuin en keuken “klachten” ondersteunen en vormen de oliën een hele mooie start voor je nieuwe leefstijl. De oliën ondersteunen een gezond lichaam.

De kit bevat de volgende oliën:

 1. lemon
 2. lavendel
 3. pepermunt
 4. oregano
 5. frankincense
 6. melaleuca
 7. zengest
 8. onguard
 9. air
 10. deep blue

De kit is verkrijgbaar in 15 ml flesjes, inclusief diffuser. Dit is de home-essentials kit. Tevens is de kit verkrijgbaar in 5 ml flesjes, de family-kit.

Bij het aanschaffen van deze kits ontvang je jouw eigen bestelaccount (gratis) en voor een jaar lang 25% korting op oliën en andere producten van doTERRA. Tevens ben ik voor jou de schakel tussen jou en doTERRA, wat betekent dat ik je begeleid bij het gebruik van de oliën en toepassen ervan. Ik wijs je de weg in deze mooie 100% natuurlijke wereld.

Na het aanschaffen van jouw mooie set, maken we meteen een afspraak voor een wellnessconsult waarbij ik samen met jou de gebruiksaanwijzing maak om de oliën te integreren in jouw dagelijkse leven.

Ben je enthousiast en wil je graag meer weten, ga naar de contactpagina.

Wanneer je nieuwsgierig bent geraakt naar de oliën òf heb je een specifieke vraag, neem dan vrijblijvend contact met me op en dan maken we een (telefonische) afspraak om je vraag te beantwoorden. Wil je graag de oliën ervaren, is het mogelijk een persoonlijke afspraak te maken. Het uitproberen van een olie is altijd mogelijk, zonder verplichtingen. Je kunt ook vragen naar de mogelijkheden voor een workshop waarbij de oliën kunnen worden ervaren.

Jij & Olie beginnerstrio

beginnerstrio

het beginnerstrio bestaat uit 3 etherische oliën: lemon, pepermunt en lavendel. De drie oliën die tot de meest populaire oliën van doTERRA behoren.

De oliën zijn verpakt in 5 ml flesjes en zitten in een mooi doosje verpakt.

Via onderstaande link zijn de oliën te bestellen:

www.mydoterra.com/jacquelinewijnen

Een andere mogelijkheid is contact zoeken via de contactpagina, dan vertel ik je meer over de mogelijkheden en de oliën.

Wanneer je gelijk wilt starten met een volledig pakket, kan ik je aanraden een workshop bij mij te volgen over de 10 basis-oliën. Over deze 10 oliën geef ik een workshop (zie workshop pagina), maar ik maak ook graag een individuele afspraak om je meer informatie te geven, zodat jij de oliën op een gemakkelijke manier in je dagelijkse functioneren kunt integreren.

Jij & Olie de lemon

de lemon

De Lemon heeft een heerlijke opwekkende, frisse geur en heeft een positieve werking op je gemoedstoestand. Dat is een eigenschap van alle citrusoliën overigens. De lemon is koudgeperst uit citroenschillen om de krachtige van fijne eigenschappen te behouden.

Enkele tips voor gebruik van de lemon:

 • voeg 1 druppel toe aan een glas water voor een natuurlijke “limonade”. Een goed idee om elke ochtend hiermee te starten voordat je je ontbijt neemt;
 • wrijf een druppel in je handen, maak een kommetje over je neus en adem een paar keer in voor een motiverend en blij gevoel;
 • voeg een druppel toe aan je favoriete winterthee òf voeg een druppel toe aan een warm glas water voor een lekkere warme citroen-thee;
 • doe twee druppels in je diffuser voor het neutraliseren van onaangename geuren;
 • gebruik een druppel lemon voor het verwijderen van vlekken of kauwgom uit je kleding;
 • voeg een druppel toe aan je afwaswater voor helder glaswerk;
 • voeg een aantal druppel toe aan een vochtige washand en laat deze mee drogen bij je droog-was voor een frisse geur;
 • met een druppel lemon, kun je je groente en fruit een extra reiniging geven;
 • voeg 2 druppels toe aan je salade of de zelfgemaakte cake.

Zo zijn er nog veel meer manieren om de lemon in te zetten, maar alleen de geur is al overheerlijk!

 

 

Jij & Olie de lavendel

de lavendel

Lavendel is reeds duizenden jaren geliefd vanwege de onmiskenbare geur en de fijne eigenschappen. Voor heel veel zaken in te zetten.

Wie kent er niet de lavendelzakjes van vroeger die je tussen je kleding stopte om je kleding van een aangename geur te voorzien. Lavendel wordt o.a. veel ingezet om te ondersteunen voor rust op emotioneel vlak. Dat is wel bij veel mensen bekend.

Enkele tips voor gebruik van lavendel:

 • voor ontspannen nachtrust, smeer b.v. een druppel onder je voeten;
 • bij spanning, smeer in je nek en/of op je schouders en laat even intrekken;
 • voor natuurlijk herstel bij wondjes, smeer een verdunde druppel;
 • verdun en smeer op een muggenbult/brandnetel irritatie. De zwelling en jeuk nemen af;
 • voeg een druppel toe aan je dagcrème voor een heerlijke vitaliserende werking;
 • voeg een aantal druppels toe aan een lotion en smeer deze op je huid na blootstelling aan de zon;
 • voeg een druppel toe aan een vochtig doekje of washand en laat deze meedrogen met de was;
 • druppel op je kussen voor een ontspannen nachtrust.

Hieronder zie je een mooi filmpje over de lavendelolie van doTERRA.

 

Jij & Olie de pepermunt

de pepermunt

De essentiële olie van de pepermunt wordt gehaald uit de kleine blaasjes aan de onderkant van de blaadjes van de pepermuntplant. Door een destillatie proces ontstaat er essentiële pepermunt olie.

De geur van de pepermunt is verkwikkend en opwekkend.

Enkele tips voor het gebruik van de pepermunt-olie:

 • ter ondersteuning van de gezonde spijsvertering, smeer een druppel (eventueel verdund) op je buik;
 • wrijf een druppel in je handen en maak een kommetje over je neus en adem diep in voor een vrije ademhaling;
 • maak met 2 druppels een grote pot verfrissende pepermunt-thee;
 • voeg een druppel toe aan een glas water voor een verkwikkend, verfrissend gevoel. Lekker voor in de zomer;
 • 2 druppels in een diffuser voor een helder, energiek en motiverend gevoel;
 • tip op de tong voor een fijne frisse adem;
 • smeer onder je voeten of in je nek voor verkoeling. Altijd een flesje in je tas;
 • voeg 3 druppels toe aan gesmolten chocolade en maak je eigen pepermunt-chocolade.

Hieronder een prachtig filmpje over de pepermunt-olie van doTERRA.

Jij & Olie lifelong vitality pakket

lifelong vitality pakket

Lifelong Vitality pakket is een supplementen pakket die de volgende producten bevat: Alpha CRS+, xEO Mega en Microplex VMz.

De supplementen zitten vol met essentiële voedingsstoffen, voordelen voor metamobilisme en krachtige antioxidanten. Allemaal ontwikkeld om een optimale gezondheid, energie en levenslange vitaliteit te bevorderen. In deze supplementen zijn uiteraard de CPTG etherische oliën toegevoegd.

Het doTERRA Lifelong Vitality Program zorgt dat de eerste stap naar een leven lang vitaliteit en wellness eenvoudig en betaalbaar is. Onze levenslange gezondheid en vitaliteit hangen van veel factoren af, waaronder dieet, lichamelijke inspanning, gewichtsbeheersing, rust, stressmanagement, blootstelling aan gifstoffen en erfelijke bepaalde aanleg voor ziektes of wellness.

Hoewel we op sommige factoren geen invloed kunnen uitoefenen, laat baanbrekend wetenschappelijk onderzoek vele manieren zien waarop we invloed kunnen uitoefenen op – en ze misschien zelfs kunnen beheersen – belangrijke factoren van veroudering en wellness.

Voornaamste voordelen:

Voor Alpha CRS+

 • Bevordert de gezondheid
 • Bevat een gepatenteerde, exclusief voor doTERRAontwikkelde blend met krachtige polyfenolen
 • Combineert natuurlijke plantaardige extracten

Voor xEO Mega

 • Biedt het complete spectrum aan carotenoïden
 • Bavat essentiële oliën uit kruidnagel, wierook, tijm, komijn, wilde sinaasappel, pepermunt, gember, karwij en Duitse kamille

Voor Microplex VMz

 • Bevat een onbewerkte blend van boerenkool, paardenbloem, peterselie, kelp, broccoli, spruitkool, kool en spinazie
 • Natriumlaurylsulfaatvrije, plantaardige capsules
Jij & Olie voornaamste voordelen live long vitality

voornaamste voordelen live long vitality

Een leven lang vitaliteit en gezond ouder worden begint met voldoende aanvoer naar de cellen van essentiële voedingsstoffen en metabolistische factoren om ze te helpen optimaal te presteren.

Gebruiksaanwijzing: neem elke dag 4 capsules xEO Mega, Microplex VMZ en Alpha CRS+ met wat eten in.

Voornaamste voordelen bij gebruik van Lifelong Vitality Pack:

 • algemene wellness en vitaliteit;
 • antioxidant- en DNA-bescherming;
 • energiemetabolisme;
 • gezondheid van bot;
 • immuunwerking;
 • stressmanagement;
 • cardiovasculaire gezondheid;
 • gezonde haren, huid en nagels;
 • ogen, hersenen, zenuwstelsel;
 • leverfunctie en gezonde spijsvertering;
 • longen en gezond ademhalingsstelsel;
 • zacht voor de maag;
 • geen GMO, glutenvrij, zuivelvrij.
Jij & Olie alpha CRS+

alpha CRS+

doTERRA Alpha CRS+ Cellulair Vitality Complex combineert krachtige hoeveelheden van natuurlijke botanische extracten voor een gezonde celdeling en levensduur met belangrijke factoren voor de stofwisseling om de cel jonger en langer te laten leven en een gezonde ontstekingsreactie te ondersteunen.

Alpha CRS+ is gemaakt om dagelijks samen te gebruiken met xEO Mega en Microplex VMz als een veelomvattend voedingssupplement voor een leven van vitaliteit en gezondheid.

Cellen zijn de basisbouwstenen van al het leven. Gezonde weefsels, organen en uiteindelijk gezonde organismen zijn afhankelijk van cellulaire reproductie en gespecialiseerde functie, energieproductie en tijdige celdood wanneer cellen niet op optimale niveaus functioneren. Naarmate we ouder worden kan de cellulaire functie verslechteren en beginnen we geleidelijk verminderde energie en prestaties te ervaren.

Bovendien dagen celstressoren, waaronder oxidatieve stress op cellulair DNA en andere belangrijke celstructuren, de cellulaire health uit. Cellen voorzien van essentiële voedingsstoffen beschermen tegen toxische stressoren en ondersteunen een gezonde celfunctie, vitaliteit en welzijn.

Jij & Olie xEO Mega

xEO Mega

doTERRA xEO Mega Essential Oil Omega Complex is een unieke formule van CPTG etherische oliën en een specifiek mengsel van bronnen (van zee en land) van omega vetzuren. Omegavetzuren helpen gewrichten, hersenen, hart en bloedvaten gezond houden en het immuunsysteem te ondersteunen. Tevens is er aangetoond dat ze werkzaam zijn in het in evenwicht houden van gezonde ontstekingsreacties in cellen.

Een enkele dagelijkse dosis van XEO Mega bevat 1000 miligram lipiden uit zee met 340 mg EPA en 240 mg DHA en een mix van essentiële vetzuren uit planten. xEO Mega bevat ook 800 IU natuurlijke vitamine D, 60 IU natuurlijke vitamine E en 1 mg pure astaxanthine. Dit is een krachtige antioxidant carotenoïde geoogst uit microalgen.

De bio beschikbaarheid van de xEO Mega formule wordt vergroot door een nanosomaal lipide assimilatie systeem.

Jij & Olie microplex VMx

microplex VMx

Dit is een natuurlijke, totale voedingsformule van vitaminen en mineralen in biologisch voorkomende vorm, die we te kort komen in onze moderne diëten.

De formule bevat een uitgebalanceerd mengsel van etherische antioxidanten (vitamine A, C en E) en een vitamine B energiecomplex gepresenteerd in een gepatenteerde glycoproteïne matrix.

Tevens bevat het ook van voedsel afgeleide mineralen zoals calcium, magnesium, zink en sporenelementen voor een optimale gezondheid van de botten en de stofwisseling.

Microplex VMz bevat het TummyTammer botanische mengsel van doTERRA bestaande uit pepermunt, gember en karwei om de maag te kalmeren voor degene die maagklachten ondervinden bij andere mineralen en vitamine producten.

Microplex VMx zit in vegetarische capsules die vrij zijn van natriumlaurylsulfaat. De capsules bevatten geen gist, voedingsproducten, dierlijke producten of synthetische ingrediënten.

Jij & Olie missie van doTERRA

missie van doTERRA

doTERRA zet zich in om de welzijnbevordende werkingen van essentiële oliën van therapeutische kwaliteit met de wereld te delen. Dit wordt gedaan door:

 • onderzoek te doen naar ’s werelds meest hoogwaardige therapeutische essentiële olieproducten en deze te ontwikkelen m.b.v. een uitgebreid netwerk van hoogopgeleide en ervaren plantkundigen, chemici, gezondheidswetenschappers en mensen uit de zorgsector;
 • het produceren van essentiële olieproducten volgens de hoogste norm van kwaliteit, zuiverheid en veiligheid die in de branche wordt toegepast – CPTG®
  Cettified Pure Therapeutic Grade;
 • de producten te distribueren via onafhankelijke wellness adviseurs die, werkend vanuit huis, doTERRA wellnessproducten lokaal introduceren, kennis erover delen en verkopen via persoonlijk contact;
 • door het bieden van een educatief programma voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe essentiële oliën van therapeutische kwaliteit gebruikt kunnen worden als wellness-alternatief in zelfzorg;
 • het bij elkaar brengen van professionals uit de reguliere gezondheidszorg en alternatieve geneeskunde om hen aan te moedigen tot verdere studie en toepassing van essentiële oliën therapeutische kwaliteit in de moderne gezondheidszorg.
Jij & Olie CPTG keurmerk

CPTG keurmerk

doTERRA’s CPTG Certified Pure Therapeutic Grade essentiële oliën bestaan uit 100% pure, natuurlijke, aromatische bestanddelen die zorgvuldig uit planten zijn geëxtraheerd. Ze bevatten geen verdunners of kunstmatige toevoegingen die hun werkzame kwaliteiten kunnen verminderen  en ze zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden of andere chemische middelen.

Even belangrijk als het vrijhouden van verontreiniging, is het behouden van de juiste potentie aan werkzame bestanddelen om de veiligheid en effectiviteit van een olie te garanderen. Veel oliën zijn ogenschijnlijk van therapeutische kwaliteit, maar sommigen zijn wellicht zuiver, maar slechts weinigen doorstaan de grondige testen voor de juiste chemische samenstelling. doTERRA’s CPTG Certified Pure Therapeutic Grade essentiële oliën zijn over en weer getest met massaspectrometrie en gaschromatografie om voor elke partij zowel de zuiverheid als het extract als de werkzaamheid te verzekeren.

Jij & Olie wereldwijd netwerk

wereldwijd netwerk

doTERRA werkt nauw samen met een wereldwijd netwerk van vooraanstaande olie-chemici en kwekers om planten van de juiste soort te selecteren, die geteeld zijn in de ideale omgeving en die zorgvuldig op het juiste tijdstip zijn geoogst.

De aromatische bestanddelen van de planten zijn kundig geëxtraheerd door ervaren destillateurs en onderworpen aan chemische analyses om de zuiverheid van de samenstelling te garanderen. doTERRA’s CPTG essentiële oliën vormen de veiligste en meest werkzame oliën ter wereld die de meeste voordelen bieden.